Løbetræning – løbere lever længere – og i bedre fysisk form!

Hvorfor løb?

Motionsløbere lever syv år længere end dem, der dyrker motion i mindre end to timer om ugen. Det har hjertelæge, dr. med. Peter Schnohr påvist i Østerbroundersøgelsen. Undersøgelsen følger knap 20.000 danskere fra Østerbro og Nørrebro i København og har gjort det siden 1976. – Lidt af et udsagn!

Dette kunne være en af grundende til at du løber. Eller måske har du et specifikt mål, du træner til – et motionsløb eller konkurrence, hvor du vil gøre det godt – sætte PR! Eller du vil bare gerne være i rigtig god form, så du føler dig sund og kan overkomme din hverdag.

Løb er en nem motionsform. Du tager skoene på og går ud af døren, så er du klar. Det gør den uforpligtende, hvilket et rart – men også en udfordring. Det kan være svært at komme af sted! Mangler du motivation eller en holdbar løbeplan, så kan jeg hjælpe dig.

Løbeholdet

Rudersdal Sportsklink har et lille løbehold, hvor fokus er på løbeglæde og at komme i form.

Løbeholdet er for dig, der kan – eller næsten kan – løbe 30 min. uden alt for mange pauser.

Træningen er 1 gang om ugen og planlagt som en kvalitetstræningsdag. Det er den dag på ugen, hvor du får motivation til at give den lidt ekstra og forbedre din kondition og hastighed. Vi starter roligt op. Efter nogle uger kan der stå fartleg, interval-, teknik- og bakketræning på programmet – alt sammen for at forbedre din form og gøre træningen afvekslende og sjov. Vi starter altid med opvarmning og slutter med afjogning. Der er plads til alle uanset løbehastighed. Vi løber i Birkerøds smukke natur, sålænge det er lyst. Når mørket sænker sig, er det på oplyste stier og veje og du kan løbe trygt i en gruppe.

Holdet har sin egen lukkede FB-gruppe. Her kan alle på holdet lave opslag. Jeg informerer om den kommende træningsdag, så man ved, hvad man kan forvente. Efter træningen bliver dagens rute langt op. Du er velkommen til at skrive eller oploade, hvad du har løbet ud over den fælles træningsdag og du kan bruge gruppen til at få løbemakkere til ture i weekenden eller andre hverdage. Derudover kan der komme gode tips til træningen, udstyr og kost mm.

Der er inkluderet en gratis individuel træningsplan. Dette er for, at du kan blive motiveret til at løbe mere end én gang om ugen samt at få sparring til din træning.

Hvis du synes, at du har brug for det, er der mulighed for at komme 15 min før træning og blive vejet. Vejningen foregår på en Tanita vægt, der udover vægten også angiver fedtprocent, muskelmasse, mavefedt mm. Jeg skriver tallene ned uge for uge i et personligt skema, så man kan holde øje med, hvordan det går. Skemaet er mellem mig og den der bliver vejet.

Målet er at få en fast rutine omkring løbetræning – eller måske at deltage i et af året mange motionsløb!

Løbetidspunktet er torsdage kl. 17.00. Vi starter nyt hold foråret 2020.

Det er motiverede at løbe med andre – så kom glad – du kan godt!

Individuel løbetræning

Ønsker du en løbetræning, der specifikt er målrettet dig og dine mål kan jeg tilbyde et individuelt træningsforløb.

Det kan være i forbindelse med træning til halv- eller helmarathon eller det kan være at komme i gang med at løbe.

Du får en kombination af praktisk løbetræning, hvor vi løber sammen og en god træningsplan, som hjælper dig frem til målet.

Løbetræning kan også kombineres med kostvejledning